baderie

Wethouders en raadsleden fietsen met wijkraad en buurtpreventie door de wijk Waterhoef


Het Buurtpreventieteam fietste zaterdag mee door de wijk Waterhoef, samen met raadsleden en wethouders, andere geïnteresseerden en uiteraard de organiserende Wijkraad Waterhoef. Buurtbeheerder Peter schreef een kort verslagje:

Even in een andere setting waren we zaterdag met 3 man aanwezig in de wijk Waterhoef in Oisterwijk. Op verzoek van de organisatoren van de jaarlijkse “feestdag” van de wijk zijn we met enkele leden aangesloten bij de fietstocht die door de wijkraad georganiseerd was. Dit mag je wel een speciale bijeenkomst noemen, want de wethouders Dion Dankers en Anne Cristien Spekle fietsten mee, evenals een aantal gemeenteraadsleden en bewoners. Er werd een route gefietst door de wijk om aandachtspunten, of anderszins, te tonen aan deze delegatie.

Het was een behoorlijke groep van ruim 30 personen en wij besloten achteraan te gaan fietsen als zijnde een “beveiligende achterhoede”. Dat is heel makkelijk voor ons met onze zeer opvallende outfit. Het leek echt of we een soort beveiligers waren en kregen regelmatig weer de term “De BOA’s fietsen ook weer mee” te horen. Leuk om te doen en we leren op deze manier ook Oisterwijk een beetje beter kennen; Bart en ik komen beiden uit Moergestel. Een van de coördinatoren van ons buurtpreventieteam, Frans uit Haaren, bleef in het wijkcentrum om info uit te delen en toelichting te geven over wat wij doen of niet doen.

Na ruim een uur fietsen gingen we weer naar de Waterhoef, waar de dag verder “doorgevierd” werd. In teams gingen we in overleg met elkaar om de onderwerpen uit de tocht verder onder de loep te nemen en de opgedane vragen en kennis verder uit te werken. Kortom het was weer een andere invulling van een gedeelte van ons team en we hebben weer een leuk stukje Oisterwijk leren kennen. Is deze actieve Buurtpreventieclub iets voor u? Kijk dan op www.buurtpreventieteam-oisterwijk.nl voor verder info.

Peter van de Wouw

Het Buurtpreventieteam fietst mee met Wijkraad Moergestel (Foto: Peter van de Wouw).