lezing goed oud worden

Vijf nieuwe stadsgidsen in Oisterwijk


Het team van de Stadsgidsen Oisterwijk is uitgebreid met vijf nieuwe gidsen.

De vijf nieuwe stadsgidsen. V.l.n.r. Hennie van de Berg, Peter van den Meijdenberg, Corien de Jong, Walleke ten Noever Bakker en Louis Coolen.

Met in totaal vijftien gidsen kan nu nog beter voldaan worden aan de toenemende vraag naar rondleidingen door het mooie centrum van de Parel in het groen. De vijf nieuwelingen hebben een interne opleiding genoten welke is opgezet door Kees Welmers, Yvonne van Bilsen en Theo Wiegeraad. Ook de bekende Oisterwijkse heemkundige Wim de Bakker verzorgde twee presentaties aan de hand van de Canon van Oisterwijk. Historicus Ad van den Oort heeft voor de nieuwe gidsen een rondleiding verzorgd en daarbij de nodige anekdotes verteld.

In tegenstelling tot voorgaande jaren worden er voortaan het hele jaar door rondleidingen verzorgd. De eerstvolgende vrije wandeling vindt plaats op zondagmorgen 17 oktober. Tijdens de stadswandeling “van kerk tot kerk” zal een stadsgids u vertellen over het rijke verleden van Oisterwijk, over historische panden, monumenten, kerken en markante personen. Maar ook over het ontstaan van de Parel in het groen. U kunt individueel deelnemen aan deze ruim anderhalf uur durende stadswandeling. Vertrek om 10:30 uur vanaf de Joanneskerk aan De Lind. Graag vooraf reserveren via info@stadsgidsenoisterwijk.nl of bel Huib Nouwens 0653195216. Kosten € 5 per persoon, contant te voldoen aan de gids.