The Make

Verdiende overwinning Nemelaer Haaren op St. Oedenrode met 0-4.


Nemelaer was in het beging van de wedstrijd heer en meester echter wist het de kansen niet te benutten. Na de verdiende voorsprong kreeg de gastheer de gelegenheid om zich in de wedstrijd te knokken. Hun spaarzame kansen wisten ze echter niet om te zetten in doelpunten. Na de pauze zorgt het moment van een rode kaart (terecht) voor een kentering in de wedstrijd. Nemelaer domineert wederom en weet de score uit te breiden en weet het krachtsverschil uiteindelijk ook in doelpunten uit te drukken waardoor de overwinning niet ter discussie staat.

Joeri Vugts krijgt in het begin van de wedstrijd een aantal mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk lanceert hij Ruben Buvens die via een geplaatst schot Nemelaer op een meer dan verdiende voorsprong weet te brengen. 0-1(19). Het overmacht van Nemelaer glipt weg en de gastheer komt af en toe gevaarlijk uit z’n schulp, ze weten echter de kansen, vooral ontstaan door een minder alert Nemelaer, niet te benutten.  Na de pauze zien we weinig kansen totdat v. Kuringen op het middenveld een zware overtreding begaat die bestraft wordt met en rode kaart. Nemelaer wordt daarna wederom heer en meester en vanaf het moment dat Joeri vanaf 17 mtr hard binnen knalt (0-2;65) lijkt de wedstrijd gespeeld. Zeer spaarzaam komt de gastheer uit z’n schulp en Nemelaer neemt verder afstand. Niels de Waal lanceert Joeri die oog-in-oog met de doelman zeer doeltreffend weet af te ronden. 0-3(75). Iets later kopt Joeri via een tegenstander een hoekschop van Wesley Diepens binnen. 0-4(78). Nemelaer weet de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen en heeft de gelegenheid gehad om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk wordt verdiend gewonnen bij Rhode. De fase tot het 2e doelpunt verdiende enige analyse aangezien deze mindere periode vooral aan Nemelaer zelf te wijten valt.

A.s zondag komt Erp op bezoek. Na de wedstrijd kan het Oktoberfest los!

Voetbalclub Nemelaer uit Haaren