uitpunt

Veiligheidsmarkt Oisterwijk werd druk bezocht


Op zaterdag 23 oktober werd er in het centrum van Oisterwijk een veiligheidsmarkt georganiseerd door Buurtpreventie Oisterwijk, samen met politie en EHBO Oisterwijk.

Er werd persoonlijke uitleg gegeven aan de bezoekers.

Deze markt werd georganiseerd om de veiligheid in de gemeente te verhogen. Het geheel werd als zeer geslaagd ervaren. De deelnemers hopen dat het een bijdrage heeft geleverd aan de veiligheid in Oisterwijk verhoogd heeft.

De EHBO stand werd druk bezocht er werden materialen getoond en uitleg gegeven, ook over reanimatie met een demonstratie op de reanimatiepop en het inzetten van de AED. De BOA’s sloten later ook nog even aan, zodat ook aan hen vragen gesteld konden worden. En uit alle dorpen waren er leden van de Buurtpreventie Oisterwijk aanwezig. Helaas zijn er geen leden uit Heukelom, maar mocht u in Heukelom wonen en interesse hebben om eens mee te lopen, stuurt u dan een email naar info@buurtpreventie-oisterwijk.nl.

Er kwamen ook mensen met gerichte vragen over de buurtpreventie, maar ook gericht aan de politie, zoals ‘wat kan ik doen bij bepaalde situaties en wanneer moet ik precies 112 en 0900-8844 bellen.’ Wie na afloop alsnog informatie wil, kan eens kijken op Politie.nl (bijvoorbeeld voor uw wijkagent), kijk op de website van EHBO Oisterwijk, of bezoek die van Buurtpreventie Oisterwijk.

Bekijk hier de fotoserie

Verschillende leden van de organisaties gaven uitleg over hun inzet.