lezing goed oud worden

Uitslagen GP Destil wielerevent Oisterwijk


Zaterdag en zondag werd in Oisterwijk het veldrijden georganiseerd tijdens de GP Destil.

Zondag reden de Elite Dames en Heren bij het veldrijden op het terrein van Klein Oisterwijk.

Enkele van de winnaars op het erepodium (Foto: LOVO).

Er waren veel toeschouwers die de internationale veldrijders kwamen aanmoedigen. Binnenkort zijn de opnames hiervan te zien bij Lovo. Hieronder de uitslag:

Uitslagen Elite Dames

1 Maud Kaptheijns 0:43:47
2 Amandine Fouquenet + 0:00:11
3 Suzanne Verhoeven + 0:00:13

Uitslag Elite Heren

1 Tom Meeusen 0:58:06
2 Loris Rouiller z.t.
3 Stan Godrie + 0:00:04

Zaterdag was de dag van de jeugd en nieuwelingen. Dit jaar staat deze veldrit voor de eerste keer bij de Internationale UCI veldrijden op de kalender. Lees hieronder de uitslag van zaterdag:

Nieuwelingen Meisjes:
1 Noï Moes 0:32:39
2 Selena Bas + 0:00:04
3 Emma Székely + 0:00:09

Nieuwelingen Mannen:
1 Floris Haverdings 0:35:22
2 Antoine Quint + 0:00:16
3 Lars Prins + 0:00:21

Ook vanuit Brabant Cycling was er ruim aandacht voor dit mooie wielerevent:

De eerste internationale GP Destil in Oisterwijk heeft zeges opgeleverd voor Tom Meeusen bij de elite/beloften en Maud Kaptheijns bij de vrouwen. David Haverdings, Maikel Govaarts en Levi van Hoften gingen zegevierend over de meet bij de junioren, masters 40+ en amateurs/sportklasse. De koers voor elite/beloften kende een spannend verloop. Tot aan de laatste ronde maakten zo’n tien renners nog kans op de zege. Uiteindelijk toonde de ervaren Tom Meeusen zich de snelste. Hij haalde het voor de Zwitser Loris Rouiller en Stan Godrie. David van der Poel eindigde als vierde en Mees Hendrikx kwam als zevende over de meet.

Bij de vrouwen reed Maud Kaptheijns solo naar de winst. Zij haalde het voor de Franse Amandine Fouquenet en Suzanne Verhoeven. Susanne Meistrok eindigde als achtste. De koers bij de junioren ging naar David Haverdings, die in de finale koelbloedig afrekende met de Belgen Aaron Dockx en Yordi Corsus. Guus van den Eijnden werd vierde en Mika Vijfwinkel achtste. De masters 40+ maakten er eveneens een spannende strijd van. Hier ging Maikel Govaarts er aan het einde van de koers met de zege vandoor. Hij haalde het voor Micha de Vries en Edwin Raats. Levi van Hoften won bij de amateurs/sportklasse, voor Tommy Oude Elferink en Emiel Jansman.

De wedstrijden voor nieuweling-meisjes en nieuwelingen bij de GP Destil zijn gewonnen door Noï Moes en Floris Haverdings. Bij de nieuweling-meisjes won de Goirlese Noï Moes het na een spannende strijd voor Selena Bas en Emma Székely. Floris Haverdings reed solo naar de zege bij de nieuwelingen. Hij kreeg Antoine Quint en Lars Prins als tweede en derde mee op het podium.

Klik hier voor meer foto’s!

Veldrijden in Oisterwijk (Bron: LOVO).