bosch car service

Trinitas Oisterwijk neemt 1 puntje mee vanuit Waalwijk


Ondanks dat Trinitas drie keer op voorsprong kwam wist het slechts één punt mee te nemen uit Waalwijk. Baardwijk toonde veerkracht en kwam drie keer op gelijke hoogte. Eindstand 3-3.

Vooraf was Trinitas favoriet omdat het een 100% score had tegen het Waalwijkse VV Baardwijk, zowel in de afgebroken seizoenen 19-20 (2-1) als 20-21 (3-1) werd een overwinning geboekt. Wel was twee keer sportpark “D’n Donk” plaats van handeling. Dat een bezoek aan ‘Bork’ zoals VV Baardwijk in de volksmond wordt genoemd net even iets anders is, is algemeen bekend. De zwart-gelen staan erom bekend dat ze een beetje fysiek niet schuwen en vaak staan er enkele mannetjesputters in de opstelling.

Doelman Max Monkel treedt reddend op… (Foto: Andre Nouwens).

Tijden veranderen echter, de stevige jongens waren ver te zoeken deze keer en Baardwijk probeerde mee te voetballen. Trinitas wat bekend staat om haar levensgevaarlijke voorhoede, maakte binnen een kwartier haar reputatie waar nadat Philip Overeem de 0-1 wist binnen te koppen. Harm van de Ven leverde een perfect aangesneden voorzet af waarna de Trinitas-aanvaller binnen knikte. Baardwijk gaf echter direct tegengas, het kreeg ook een paar goede mogelijkheden maar Max Monkel stond een paar keer behoorlijk in de weg. Vlak voor de thee stond het dan toch gelijk, een corner vloog plotsklaps in het Trinitas doel zodat de ploegen met een gelijke stand richting de kleedkamer vertrokken.

Uw verslaggever zat nog in de bestuurskamer toen het bericht doorkwam dat de 1-2 al op het scorebord stond, Job Viellevoye was de schutter. Baardwijk gaf zich echter niet gewonnen, en tien minuten na de thee stond het alweer gelijk, Kay Kemmeren verschalkte Max Monkel met een fraaie lob.

Een kwartier voor tijd dacht Trinitas de buit binnen te hebben, na goed doorzetten van invaller Stijn de Wit viel de bal voor de voeten van Rens van Lissum. Zijn ervaring gaf vervolgens de doorslag, via een bekeken schuiver stond de 2-3 op het scorebord. Baardwijk wilde echter van geen opgeven weten en ging vol overgave en met alle risico van dien op jacht naar de zoveelste gelijkmaker. Binnen vijf minuten werd de moed beloond en mocht de man van het scorebord de 3-3 bijschrijven. Martijn de Brouwer was attent in de rebound en kopte binnen.

In de slotminuten bracht Pierre van Berkel nog een 16-jarige debutant binnen de lijnen. Martijn van Elderen mocht zijn eerste minuten maken en luisterde zijn debuut nog bijna op met de winnende treffer. De Waalwijkse doelman voorkwam dit droomdebuut echter met een uitstekende redding.

Trinitas liet zo twee dure punten liggen in Waalwijk. Hier was echter niets op af te dingen, ‘Bork’ verdiende een punt en kreeg loon naar werken.