lezing goed oud worden

Trinitas Oisterwijk maakt gelijk


Trinitas behaalde een verdiend gelijkspel op sportpark Engelerpark in Engelen. De beste kansen waren voor de mannen van Pierre van Berkel; de mannen van Anthony Lurling brachten het beste veldspel.

Het was na vele mooie zondagen deze keer flink miezerig op het fraaie sportpark van de plaatselijke FC. De supporterschares waren dan ook slecht vertegenwoordigd door twee best grote verenigingen. Die hebben echter een leuke pot voetbal gemist van twee ploegen die voetballend behoorlijk wat kunnen brengen.

Rens van Lissum is zijn tegenstander te slim af…

Engelen startte vorige week met puntverlies tegen TGG en was uit op een driepunter en had de eerste tien minuten dan ook het initiatief. Echt gevaarlijk werd het echter niet waarna Trinitas actie ondernam en na twintig minuten op voorsprong kwam door Job Viellevoye. Vlak daarna dacht Trinitas de marge te verdubbelen toen Harm van de Ven de bal in het net schoot. De Engelse assistent-scheidsrechter dacht daar echter anders over zodat het doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. Volgens de immer objectieve Trinitas-aanhang was dit overigens onterecht.

Tot aan de rust werd het een echt vechtduel waarin de Engelse selectie een nominatie verdiende voor een Gouden Kalf met een aantal fraaie theaterstukjes. Scheidsrechter de Vaan was allerminst onder de indruk en gaf alleen drie gele kaarten voor hun bijdrage. Wel misten de paarshemden twee dotten van kansen in de slotminuut. Dennis van Berkel bracht echter redding op de doellijn, ironisch genoeg kreeg hij op dezelfde doellijn een rode kaart voor een handsbal in de vorige ontmoeting.

Direct na de thee had Harm van de Ven de marge op twee kunnen brengen, zijn inzet ging echter voorlangs. Dat was zo’n beetje het laatste wapenfeit van Trinitas want FC Engelen nam het initiatief stevig in handen, het kon echter de sterke laatste linie van Trinitas maar moeilijk doorbreken. Vijf minuten voor tijd capituleerde het bastion van onze blauwhemden dan toch, Luca Schrier was attent in de rebound en schoot de verdiende gelijkmaker achter Max Monkel.

In de slotfase werd het nog even grimmig toen de Engelse assistent weer een kunststukje leverde door Oost-Indisch blind te zijn bij een zuivere uitbal. Twee minuten later had Bismark Dwomoh Owuse nog wat babbels en dat is bij scheidrechter de Vaan niet slim als je al geel hebt, hij mocht dan ook gaan douchen na zijn tweede. Daarna vond ook de Vaan het wel voldoende en deelden de ploegen de punten.

Volgende week weer een uitwedstrijd, in Waalwijk is dan het stugge Baardwijk de tegenstander.