genieten

Trinitas Oisterwijk geeft niet thuis tegen Haarsteeg


Trinitas moet na een tweede nederlaag op rij de komende weken uitkijken dat het niet afglijdt richting de degradatiezone.In Vlijmen was Haarsteeg met 2-0 te sterk in de zeer matige wedstrijd.

Vooraf was het belang voor VV Trinitas Oisterwijk duidelijk, bij een overwinning zou de ploeg van Pierre van Berkel aansluiten bij de subtop, bij een nederlaag moest de blik naar de onderste regionen. Het belang van de wedstrijd zal dan ook zeker de aandacht hebben gekregen in de voorbespreking. De Haarsteegse pupil van de week stond echter nog met een grote glimlach naast het veld van haar ˈdoelpuntˈ te genieten, toen Ramon Doomen opnieuw de bal uit het doel moest halen. Onze in het rood gestoken mannen leden na 30 seconden onnodig balverlies waardoor Koen Sleutjes in balbezit kwam en de bal van veertig meter over Ramon Doomen boogde. De Trinitas-doelman die zijn rentree maakte na een enkelbreuk had zich geen slechtere start kunnen voorstellen, 1-0.

In het eerste kwartier oogde Trinitas kwetsbaar in het centrum en kwam een aantal keer goed weg. Aan de andere kant was er alleen Job Viellevoye dicht bij een treffer, hij zag zijn afstandsschot net naast het doel gaan. Verder was alleen Max van Dongen nog een keer gevaarlijk maar werd neergelegd door de doelman van Haarsteeg. Helaas voor Trinitas was er geen VAR aanwezig anders had de bal zomaar op de stip kunnen belandden, de overigens prima fluitende scheidsrechter Walthuis vond het echter te licht voor een pingel. Daarmee was eigenlijk alles wel gezegd voor de eerste helft zodat Trinitas met een achterstand de kleedkamer op moest gaan zoeken.

In de tweede helft was Haarsteeg in de beginfase twee keer zonder succes gevaarlijk, om zich daarna met de kleinst mogelijke marge in te graven. Trinitas probeerde van alles maar was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Philip Overeem was nog het dichtstbij maar zag zijn schot gered worden door de doelman. In de slotfase kreeg Trinitas nog een aantal vrije trappen die door Dennis van Berkel in het strafschopgebied werden gepompt. De gehele luchtmacht die ook nog werd aangevuld met debutant Joep Schoenmakers werd naar de frontlinie gestuurd, maar verder dan een aantal scrimmages kwam Trinitas niet.

Routinier Freek van Venrooij in duel (Foto: Andre Nouwens).

In de slotminuut van de reguliere speeltijd kreeg Trinitas vervolgens het deksel definitief tegen op neus, Matieu Schellekens schoot uit een vlijmscherpe counter de 2-0 achter Ramon Doomen en besliste hiermee de wedstrijd definitief.

Voor trainer Pierre van Berkel, die zijn teleurstelling na de wedstrijd nauwelijks kon verbergen is deze week werk aan de winkel. Volgende week komt rode lantaarndrager RWB op bezoek en is een goed resultaat vereist om het degradatiespook niet nu al van zolder te laten komen.