baderie

Touringcar bus in brand bij oefening in Oisterwijk


De brandweer van Oisterwijk, Moergestel, Haaren en meerdere omliggende dorpen waren 9 oktober aanwezig bij een brandweeroefening.

Brand in een touringcar (Foto: Toby de Kort).

Team Oisterwijk heeft dit jaar de mogelijkheid om een brandobject te mogen ensceneren. ‘We hebben gemeend een incident te ensceneren dat niet alledaags is maar toch bij iedere post zomaar op elk moment kan gebeuren.’

Er ontstaat brand in een touringcar; de brand is uitgebroken in de motorruimte en is uitgebreid naar de bagageruimte. Beide ruimtes bevinden zich onder de passagiersruimte van de bus. In de passagiersruimte is geen brandhaard, ook nog geen uitbreiding, maar wel veel rookontwikkeling. In de passagiersruimte zitten 2 slachtoffers, één is aanspreekbaar en één bewusteloos.