baderie

Tante Sus opent Haarense kiosk nadat gemeente er een geheim van had gemaakt (Update)


Woensdag werd, zo bleek achteraf, de kiosk op het Haarense centrumplein geopend. In het geheim; zelfs Tom Tacken van het Brabants Dagblad wist van niks.

Ludieke alternatieve opening door Tante Sus (Foto: Gemeente Oisterwijk)

De kiosk, die door enkele bewoners nu al ‘prieeltje’ wordt genoemd vanwege het ontbreken van een verhoogd podium, is omstreden, de volksbevraging was niet heel erg representatief. Er zijn er die hem lelijk vinden, er zijn er die hem mooi vinden. Over smaak valt duidelijk wel te twisten, en misschien was dat wel de reden om het stiekem te doen. Duidelijk wel in de smaak, viel de ludieke actie donderdagochtend, toen Tante Sus koffie kwam schenken. Toch nog een soort van feestelijke opening, voor en door de samenleving van Haaren.

Capsule

Vreemder is dat een van Oisterwijks journalisten, per toeval de wethouder met kruiwagen tegen het lijf liep, die bezig bleek te zijn met de opening. Samen met Haarens oud-wethouder Harry van Hal werd een capsule ingegraven, voorzien van tekst van Burgemeester Hans Janssen. Het zal toch niet, dat de gemeente bang was dat iemand die capsule zou wegnemen? Of eerste de tekst even had willen lezen?

Vooralsnog blijft het een raadsel, waarom die opening niet met publiek, en niet met medeweten van pers mogelijk was…

Update: Gemeente Oisterwijk laat weten dat ze er bewust voor gekozen hebben vooraf geen aankondiging te maken, maar een ‘waarom’ is niet gegeven.

Een handjevol ambtenaren, een toevallige passant, en midden met camera een van Oisterwijks journalisten, Tom Tacken (Foto: Gemeente Oisterwijk).