bosch car service

Staalbergven Oisterwijk moet open blijven


Geld is er niet, maar de raad wil koste wat kost het Oisterwijkse buitenbad open houden. Bovenop de jaarlijkse exploitatiekosten, is een investering van 3 miljoen nodig.

Het Oisterwijkse openluchtbad Staalbergven

De chloorbaden, horeca, ligweide en enkele speeltoestellen midden in de bossen… dat is hetgeen er nu is, en van de raad moet blijven. Vanwege langdurig slecht onderhoud en uitstel van besluitvorming is het nu tijd een keuze te maken: Geen buitenbad, een buitenbad elders, of het huidige grondig renoveren.

Het college (burgemeester en wethouders) kan na het raadsbesluit van maandagavond verder met onderhandelingen met eigenaar Natuurmonumenten. Die laatste wil wel, maar heeft vanwege de natuurwaarden ook voorwaarden, veel meer activiteiten zoals enkele initiatiefnemers hebben bedacht kan niet. Mocht later blijken dat de kosten toch te hoog worden, dan wil de raad wel dat er nog een beëindiging van het contract mogelijk is. Voor een goedkoper alternatief op Den Donk kiest de raad vooralsnog niet.

De 3 miljoen investering zou, te doen gebruikelijk, uitgesmeerd worden over 30 jaar. Deze jaarlijkse afschrijving komt bovenop de nu al jaarlijks uit te geven kosten aan het buiten zwemmen. Hoewel bij gemeenten gebruikelijk, is de kans dat er werkelijk 30 jaar geen extra investeringen nodig zijn nihil. Zou men het bad binnen die periode alsnog sluiten, of er zijn andere wensen of eisen van de nog komende tijd, zal er opnieuw investering nodig zijn.

Hoe exact dit buitenbad er uit gaat zien, welke voorzieningen blijven , kleiner worden of vervallen, dat is nog niet bekend.