The Make

Recordtijden bij schaatsers De Vennen Moergestel


Op zondagavond 10 oktober werd voor het eerst sinds lange tijd weer een schaatswedstrijd gehouden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Met vijf persoonlijke records (PR’s) in tien gereden ritten en drie promoties waren de schaatsers van De Vennen gelijk erg succesvol. Een dag eerder verbeterde Teun van der Linden in Heerenveen zijn eigen Clubrecord op de 3000 meter.

Thomas van Berkel, twee persoonlijke records en promotie (Foto: Jeroen Happel)

Teun van der Linden is als schaatser van het KNSB Talent Team Zuid bijna wekelijks actief tijdens wedstrijden in Heerenveen. Op zaterdag 9 oktober verbeterde Teun het Clubrecord dat hij twee weken eerder had veroverd. Met zijn tijd van 4:09.97 was hij 0.83 seconde sneller dan op 25 september.

Tijdens de wedstrijd op 10 oktober in Tilburg was Thomas van Berkel het succesvolst. Nadat hij met 41.36 zijn PR op de 500 meter had verbeterd, was Thomas op de 1500 meter met 2:05.73 maar liefst 6.82 seconden sneller dan zijn oude PR. Met deze tijd was hij bovendien ruim sneller dan de 2:09.00 die hij moest rijden om te promoveren naar de eerste klasse van de jongens Junioren-B en voldeed hij zelfs aan de limiet voor de hoogste klasse van de Junioren-A. Ook Sanne van Duijnhoven promoveerde naar de eerste klasse. Nadat zij op de 500 meter met 43.08 een prima tijd had gereden, was Sanne met 2:16.31 op de 1500 meter snel genoeg voor de hoogste klasse van de categorie dames Neo-Senioren. Voor Sanne was deze tijd geen PR omdat zij in Heerenveen al eens een snellere 1500 meter had gereden. Voor promotie gelden echter alleen in Tilburg, Breda, Eindhoven en Geleen gereden tijden. Karlijn Schellekens was in Heerenveen ook al eens sneller op de 1500 meter dan de 2:21.26 die zij op 10 oktober in Tilburg reed. Ook was er voor Karlijn geen sprake van een officiële promotie omdat zij al in de hoogste klasse van de meisjes Junioren-B zat. Toch kon Karlijn erg tevreden zijn, want met haar tijd voldeed zij aan limiet voor de eerste klasse van de meisjes Junioren-A. Eerder op de avond bleef Karlijn met 45.25 net boven haar PR op de 500 meter. Ook Maartje en Tom van Dijk waren succesvol tijdens hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Maartje verbeterde met 14.35 haar PR op de 100 meter en reed ook haar 300 meter in een keurige tijd van 38.23. Tom verbeterde met 48.38 op de 500 meter en 1:37.93 op de 1000 meter zelfs twee persoonlijke records.