baderie

Ramkraak in Oisterwijks centrum mislukt


De schade is enorm, maar van een buit is geen sprake. De ramkraak afgelopen nacht in het centrum van Oisterwijk is mislukt.

De schade na de ramkraak is enorm (Foto: Toby de Kort).

Rond 2.50 uur werd een pui van een parfumerie in Oisterwijk geramd door een witte bestelbus. De voorgevel werd ontzet en de daders konden de winkel betreden. Ware het niet dat het inbraakalarm af ging, en een daaraan gekoppelde rookmachine het zicht voor de inbrekers ontnam. Zodoende konden ze niets zien, geen buit te pakken krijgen en zijn onverrichter zake gevlucht.

Helaas is er wel een enorm beschadigde voorgevel achter gelaten. De winkel werd daarop tijdelijk gesloten, maar is weer open. De politie onderzoekt de ramkraak, en zal ook de camerabeelden van zowel de winkel als het gemeentelijke systeem bekijken. Of daar iets op te zien is, is nog onbekend.

Getuigen

Heeft u beelden, iets gezien of gehoord, of mogelijk weet u een witte bestelbusje te staan met schade aan de achterkant? Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

De deur is er uit gereden… (Foto: Toby de Kort).