baderie

Oysters Oisterwijk introduceren Oldstars Walking Rugby


Vorige week vond de eerste Oldstars Walking Rugby plaats; een aangepaste spelvorm van het traditionele rugby speciaal voor ouderen.Er is minder fysiek contact en de focus ligt op participatie, uitdaging en bovenal plezier.

De voorzitter van de Oysters, Caspar Jansen, sprak voor de eerste training een mooi welkomstwoord. Daarna gooiden een Oldstar en een jeugdspeler de rugbybal naar elkaar over en zo werd de eerste rugbytraining geopend. Onder leiding van Adri, trainer van het Nationaal ouderenfonds en Willem en Johan, trainers van RFC Oysters, gingen de sporters van start. Er zijn aangepaste spelregels. Die werden uitgelegd en meteen toegepast. De training werd afgesloten met een partij tussen de mannen en de vrouwen. Onder het genot van een drankje werd er daarna nog gezellig nagepraat.

De eerste Oldstar Walking Rugby bij Oysters in Oisterwijk.

Ook de verenigingsondersteuner, Rian Spaan en beweegcoach senioren, Lisan Pronk van Natuurlijk Gezond Oisterwijk waren aanwezig: ‘Het was een goede start! We hebben tevreden reacties gehoord en rode, enthousiaste gezichten van het sporten gezien’.

Iedere week is er een fanatieke groep senioren (55+) actief op de rugbyvelden aan de Scheibaan 2 in Oisterwijk, op de donderdagen van 19.00 uur – 20.00 uur. Meer weten of aanmelden voor een training? Bel 06-31928239 of stuur een mail naar info@oysters.nl