bosch car service

Oysters Oisterwijk behoorlijk onderuit tegen koploper Haarlem


Een flinke maar ingecalculeerde nederlaag. Vooraf hadden veel Oysters zich al verzoend met een nederlaag tegen de koploper die, met niet mis te verstane versterkingen van diverse semi-professionals, dit jaar een gooi naar het landskampioenschap doet.

Terwijl het zonnetje bezit neemt van het Oysters terrein houdt de scrum dapper stand tegen de koploper

Hebben de Oysters nu gunstig geloot bij samenstelling van de competitie? Of juist niet? “Vooraf wisten we dat we dat het een moeilijk verhaal zou worden, de eerste acht wedstrijden” aldus trainer Johan Hartwigsen. “Het feit dat we de thuiswedstrijden tegen de Bassets en ASCRUM (respectievelijk 4e en 5e in competitie vorig jaar) winnend hebben afgesloten is pure winst. Vooralsnog hebben we nog geen wedstrijden gespeeld die we op basis van onze individuele kwaliteiten hadden moeten winnen. De teams die zich doorgaans in het rechterrijtje bevinden, krijgen we allemaal nog als tegenstander. Aan de andere kant, die 9 punten die we tot heden toe verzamelt hebben, zijn van levensbelang, als we ons, en dat is het absolute doel, willen handhaven in de hoogste klasse van Nederland.”

De start tegen RFC Haarlem was wonderwel prima. Met de afwezigheid van maar liefst 6 basisspelers (blessures) in het achterhoofd, vielen de Oysters manmoedig aan en wisten het de koploper in het eerste kwart van de wedstrijd ook echt moeilijk te maken. Na 10 minuten spelen wist Ernst Berman het overwicht te verzilveren door zich uit een tackle los te rukken en met veel kracht de eerste punten op het scorebord te brengen. De festiviteiten waren van korte duur. De Haarlemmers, nu wel geconcentreerd, reageerden direct en dicteerden en domineerden de wedstrijd verder.

Bij de Oysters viel het sterke spel van 2e rijer Syb Kelders op alsmede de snelheid van Eindhovenaar Bram Brauer. De einduitslag is voor de archieven: 08-52. De Oysters hoeven niet te wanhopen. Fit blijven tot de iets mindere goden langskomen. Er volgt een korte interlandpauze maar op 20 november mogen de Oisterwijkers in Hoek van Holland proberen het de plaatselijke Hookers zo lastig mogelijk te maken.