carnaval 2023

Oisterwijkse illustraties ook in het Frans de grens over


De Oisterwijkse Sandra Vlasblom vond hier haar rust om te werken aan een eerste prentenboek. Het is er in het Nederlands, maar gaat ook in het Frans de grens over. Het verhaal is gericht op kinderen van 3 tot 6 jaar en beschrijft een dag uit het drukke leven van mama konijn en haar 10 kleintjes. Op elke pagina is er één verstopt, aan de kinderen om ze steeds weer te vinden.

Sandra en haar twee uitvoeringen, in het Nederlands en in het Frans.

‘We wonen met ons gezin nu ruim zes jaar in Oisterwijk, mijn man (Fransman) en twee zoons van 18 en 23. Ik kom oorspronkelijk uit Dordrecht en heb 20 jaar in Belgie (Brussel) gewoond. Doordat mijn jongste zoon zes jaar geleden bij WillemII kon gaan voetballen, hij speelt nu bij Sarto, zijn we hier gaan wonen, verliefd op de mooie gemeente. Inmiddels woont mijn moeder ook in Oisterwijk. We zijn hier echt tot rust gekomen dankzij de prachtige omgeving, de mooie natuur, warmte en de gezelligheid.’ Sandra heeft zich in België nooit helemaal op haar plaats gevoeld. ‘Ik ben nu hier echt “thuis” gekomen. Daardoor heb ik nu ook het gevoel dat ik eindelijk toekom aan wat ik leuk vind, illustreren.’

Frankrijk
Na haar studie grafische vormgeving en illustratie aan de academie in Rotterdam vertrekt Sandra voor de liefde en werk naar het buitenland, daar verdwijnt het illustreren tijdelijk naar de achtergrond. 20 jaar later vindt ze in Oisterwijk eindelijk weer de rust en de ruimte om het illustreren op te pakken. Dit resulteert in een lang proces, een zoektocht naar het schrijven, illustreren en publiceren van een eigen prentenboek. ‘Mijn boek is ook in het Frans uitgebracht onder de naam Cache-Cache!. Omdat mijn man Franstalig is, was dat vanzelfsprekend. Er is ook veel interesse onder familie, vrienden en bekenden in Frankrijk, België en Luxemburg.’ Een tweede boek is in de maak, ‘ik wil verder groeien, er zijn altijd dingen die beter kunnen maar ik ben ook druk met schilderen, illustreren en zeefdrukken.’

Het boek is verkrijgbaar bij Weekends only, Boehandel Oisterwijk en via de website www.sandravlasblom.com.