vacature

Nieuwe Lente bij De Verdieping in Moergestel


“Een Nieuwe Lente”. Een gedurfde titel zo midden in een onstuimig begonnen herfst. Na meerdere keren uitstel voelt het openen van een expositie toch echt als een nieuw, fris begin voor zowel het team van Kunstgroep de Verdieping als de exposerende kunstenaars.

De vier exposanten bekijken aandachtig de documentaire in de videohoek. V.l.n.r. Ed Mutsaers, Stijn Molenkamp, Jan Habraken en Hans van Brunschot.

Na de zeer succesvol verlopen seizoensopener met twee druk bezochte weekenden van Beeldkracht Oisterwijk gaan de komende drie weekenden de spots aan voor wéér een bijzondere groepsexpositie van drie schilders en één fotokunstenaar. De naar kunst en cultuur smachtende liefhebbers en kenners komen zeker aan hun trekken bij de werken van Stijn Molenkamp, Ed Mutsaers en dorpsgenoten Jan Habraken en Hans van Brunschot. Met deze unieke combinatie van vier verschillende stijlen en technieken moet het raar lopen wil de bezoeker niet zo nu en dan wat langer stilstaan bij één of meerdere werken. “Vitamines voor de ziel…” had net zo goed de titel kunnen zijn.

Koffie
Overigens wordt een bezoek aan de galerie niet alleen maar een cultureel uitje. Met de spontane en onbetaalbare steun van de Moergestelse ondernemers is galerie de Verdieping intussen getransformeerd tot één van de mooiste, niet commerciële galeries van Brabant. Zo werd onlangs met hulp van Marco en Bas van Zon binnen de expositieruimte een balie geïnstalleerd waar de bezoeker een kopje koffie of ander drankje kan bestellen.

Video
Tijdens deze tentoonstelling draait in de geheel gerenoveerde videohoek een korte documentaire waarin de exposanten vertellen over hun werk, hun aanpak en inspiratiebronnen. Al met al zeer de moeite waard en dé gelegenheid om eindelijk weer eens in een kunst- en cultuur ademende omgeving andere kunstvrienden te ontmoeten. Tot en met 24 oktober geopend op de zaterdagen en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur in galerie de Verdieping, onderdeel van Cultuurcentrum Den Boogaard aan het Sint Jansplein 5 te Moergestel. Uiteraard gratis ruime parkeermogelijkheden èn gratis toegang. Kijkt u ook eens op www.galeriedeverdieping.com.