The Make

Mantelzorgcafé Oisterwijk gaat deze keer over stress


Het mantelzorgcafé vindt iedere laatste donderdag van de maand plaats van 15.00 tot 17.00 uur. Niet meer in Tiliander, maar in Het Inlooppunt aan de Kerkstraat 48.U bent van harte welkom om gezellig samen even een kop koffie of thee te komen drinken en/of ervaringen uit te wisselen. Gewoon even wat tijd voor uzelf!

Kom een kopje koffie drinken!

In de maand september hebben werd gesproken over het netwerk, of anders gezegd de mensen om u heen. Waarvoor en wanneer kunnen we een beroep op hen doen? En kunnen we dat wel vragen? Het ene familielid kan misschien helpen bij emotionele ondersteuning en de buurman/vrouw kan mogelijk praktische hulp bieden.

Eén van de deelnemende mantelzorgers vertelde binnenkort zelf geopereerd te moeten worden. Dit met alle gevolgen van dien voor degene waar hij voor zorgt. Een andere deelnemer vertelde dat de belasting erg hoog was geworden doordat degene waar zij voor zorgt, slecht reageert op de vele personeelswisselingen van de professionele zorg. Door er over te praten kon met elkaar worden meegedacht over de inzet van het netwerk en voelden de mantelzorgers zich gesteund.

Op 28 oktober wil de organisatie, naast hetgeen u wellicht zelf in wil brengen, stil staan bij het onderwerp stress. Mantelzorg kan zowel fysiek als emotioneel zo’n belasting geven dat mantelzorgers er aan onder kunnen gaan. De zorg voor de ander is vaak belangrijker dan de zorg voor zichzelf. Met stress, overspannenheid en burn-out als gevolg. De belasting van de mantelzorger wordt vaak onderschat. Hoe ga jij om met stress? Hierover gaat u met elkaar in gesprek.

Ook als u nog nooit geweest bent, nodigt de organisatie u uit om geheel vrijblijvend een keer naar het mantelzorgcafé te komen.