koopzondag

Lezing over Keltische muziek door Leo Wolfs


Keltische muziek, muziek van de Kelten. Maar wie waren de Kelten? Wat weten we van dit volk?

Leo Wolfs geeft uitleg over muziek.

Hoe klonk/klinkt hun muziek? Hadden zij bijzondere instrumenten? De Keltische muziek is voor ons toegankelijke muziek, we kunnen ervan genieten. Dat gaan we 17 oktober om 14.30 uur bij deze lezing van Leo Wolfs in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat dan ook zeker doen. Zoals we van Leo gewend zijn, komt alles weer voorbij in beeld én met geluid. Voor mensen met een brede kijk op de wereld. Zeker in deze tijd niet overbodig. Entree is vrij: een vrijwillige bijdrage voor wat het u waard is, wordt zeer op prijs gesteld.

Leo Wolfs
Leo Wolfs studeerde muziek en Nederlands M.O. Hij gaf jarenlang les in het voortgezet onderwijs, was dirigent bij enkele koren, schreef twee muziekboeken (Het Popboek en Het Popjournaal) voor het muziekonderwijs in Nederland en België en werkte bij Cito mee aan de landelijke muziekexamens. Daarnaast was hij een aantal jaren verslaggever muziek bij Omroep Brabant Radio. Sinds 2007 geeft hij wekelijks cursussen Klassieke Muziek en Wereldmuziek (180 cursisten), o.a. voor de Kamermuziekserie in Concertzaal Tilburg en verzorgt hij veel lezingen. Op uitnodiging zou hij in april 2020 een lezing verzorgen in het Concertgebouw in Amsterdam voorafgaand aan een uitvoering van Bachs Goldberg Variaties, uitgevoerd door Lang Lang. Corona gooide roet in het eten.