The Make

Jeugd-EHBO Basisonderwijs nu ook in Haaren


Jeugd-EHBO is een zelfstandige stichting geworden, dit zat al langer in de planning en is begin oktober gerealiseerd. In het bestuur zitten Rachel van den Broek, Francis van Haaren en Ludo Fassaert. Instructeur Petra Slegers die al enkele jaren ervaring opdeed als instructeur op een basisschool zal de instructeurs aansturen.

Jeugd oefent EHBO handelingen.

Al ruim 22 jaar wordt in de gemeente Oisterwijk op alle basisscholen jeugd-EHBO lessen gegeven die verzorgd worden door E.H.B.O.-Oisterwijk. Tot vorig jaar werden deze lessen betaald door de Lucia stichting. Van de scholen wordt slechts een kleine bijdrage gevraagd. Toen de Lucia stichting aangaf dat er geen middelen meer waren, werd het spannend hoe deze activiteit in het leven te houden. Dat bleef ook nog toen de gemeente besloot bij te dragen in de kosten in de vorm van een subsidie. Gelukkig kwam deze zomer de verlossing toen zich een sponsor aandiende waardoor deze nieuwe stichting aan het werk kan met de jeugdopleiding EHBO op alle basisscholen van de gemeente Oisterwijk ,waaronder ook Moergestel en Haaren.

Haaren
Door de coronacrisis zijn de opleidingen twee jaar lang opgeschort, maar in januari 2022 starten de lessen weer. In mei 2022 zullen ruim 300 basisschoolleerlingen uit Oisterwijk, Moergestel en Haaren het Certificaat Jeugd Eerste Hulp ontvangen. Voor de twee scholen in Haaren zal dit de eerste keer zijn.

Volwassenen

Cursiste Evelien Klomphaar in actie met een oefenbaby (Foto: Tiny Barten).

Naast de EHBO-cursus op de basisscholen geeft de EHBO vereniging ook jaarlijks een nieuwe opleidingscursus en diverse hercertificering- cursussen. De EHBO vereniging verzorgt de eerste hulp bij evenementen en ook vanaf de verbandposten.

Heeft u ook belangstelling voor de EHBO, dan kunt u zich nu nog opgeven voor de cursus EHBO met reanimatie opleiding inclusief het inzetten van de AED. Ook leert u in deze opleiding hoe om te gaan met kinderen die plotseling getroffen worden door een ongeval! Vanaf vijftien jaar kunt u inschrijven en leert u in enkele maanden al deze handelingen! De EHBO-cursus voor volwassenen start op maandag 29 november, in het EHBO gebouw aan de Blokshekken 6 (naast de brandweerkazerne). Meld je nu aan via www.ehbo-oisterwijk.nl of bel voor informatie met Angela Tobé via 013-5212899.