vacature

Inside mag van Gemeente Oisterwijk tijdelijk verder zonder eigen parkeerterrein


Voorlopig mag Inside evenementen blijven organiseren, in afwachting van verdere besluitvorming over de vergunning. Wel moeten ze zelf zorgen voor voldoende parkeergelegenheid elders.

Gemeente Oisterwijk heeft 30 augustus aan Inside aangegeven voornemens te zijn de vergunning in te trekken. Dit vanwege een gebrek aan parkeerplekken op eigen grond. Die parkeerplekken op eigen grond zijn een vereiste in het bestemmingsplan en gekoppeld aan de vergunning. De eigenaar van het pand waar Inside van huurt heeft voorafgaande hieraan aangegeven bij het verhuurde deel van het pand geen parkeerterrein ter beschikking te stellen. Een rechtszaak hierover  heeft Inside op 21 juli verloren.

Marrick, Alwin en Erik van The Inside mogen voorlopig verder met hun evenementen

Volgens de gemeente bestaat het vermoeden dat Inside daarmee niet meer voldoet aan de voorwaarden die behoren bij de vergunning. Die vergunning is in de jaren na uitgifte regelmatig door buurtbewoners bestreden; parkeren en verkeer waren mede onderwerp van bezwaar. Inside heeft in haar zienswijze van 15 september aan de gemeente laten weten dat zij in afwachting van de besluitvorming voor de aankomende evenementen elders in Oisterwijk in parkeergelegenheid zullen voorzien.

‘Het besluit over wat met de vergunning moet gebeuren is nu ambtelijk in voorbereiding,’ zo laat een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk weten. ‘Alle belangen worden afgewogen en het college (Burgemeester en wethouders – Red.) neemt hier binnenkort een besluit over.’ Het voorbereiden en nemen van een dergelijk besluit duurt enige tijd, omdat de gemeente procedureel moet voldoen aan een aantal stappen, waaronder het vragen en verwerken van een zienswijze.

Tussentijds worden er weer evenementen georganiseerd. Na lange tijd van noodgedwongen stilte vanwege de coronamaatregelen, staan er diverse evenementen op de agenda. Zo is er 9 oktober de Foute Party, 6 november de Explosion Rockets, en komt 27 november Waylon naar Oisterwijk. Voorlopig mogen de evenementen doorgaan: ‘Bij de geplande evenementen moet Inside aantonen dat de parkeervoorzieningen goed geregeld zijn. Het gaat nu om een tijdelijke situatie tot het besluit over de vergunning wordt genomen.’