kooplokaal

Heijkneuters uit Rotterdam kunnen niet wachten op 11-11 carnavalsfeest in Oisterwijks Dölleksgat


44 Jaar komen ze al carnaval vieren in ons Döllekesgat. Ooit op camping De Boskant als Heijkneuters, en daarna gingen ze als vrienden ieder jaar los in het centrum van Oisterwijk.

Heijkneutertjes worden groot; carnaval 2020.

Afgelopen jaar waren ze er niet; er was geen feestgedruis; zo lieten de feestvierders begin dit jaar weten: ‘Dit jaar zou het 43 jaar zijn. We kijken er echt naar uit om 44 jaar bij jullie te zijn. Helaas moeten we dat feest met een jaar uitstellen.’ Niet getreurd, of toch een ‘beetje’, belooft Anne terug te komen. ‘Wat in het vat zit verzuurd niet.’

Dit jaar willen ze er wel weer bij zijn. Jaren kwamen ze met carnaval naar Oisterwijk, in de tijd dat camping De Boskant nog mocht genieten van een eigen carnavalsvereniging. ‘Wie kent het niet, met carnaval sloot iedereen bij ons de avond af. Mijn vader als prins van de Heijkneuters en ik als trommelaar van De Kneutertjes. Een mooie tijd was dat; aan mensen die dat hebben meegemaakt hoef ik niks te meer te zeggen.’

Nu kan het dan eindelijk weer, en bij de eerste aankondiging van Stichting Döllekesgat zijn ze er dan ook als de kippen bij. ‘We mogen weer! Zaterdag 13 november vieren we 11-11 in Döllekesgat!’ zo liet de organisatie weten, en Joop en Anne komen dan ook graag, ‘wij willen niks missen’.

Het 11-11 bal wordt geheel volgens de coronamaatregelen gevierd op zaterdag 13 november om 20.00 uur in Tiliander, met bandjes, DJ, Raad van Elf, Jeugdraad, en alle carnavalsliefhebbers.