baderie

Gratis training voor taalvaardigheid op de mobiel


Niet iedereen is goed met een laptop of mobiele telefoon. Sterker nog: er zijn best veel mensen die hier niet zo handig mee zijn. Je er voor schamen is niet nodig. Het ROC geeft in Oisterwijk gratis trainingen. Hiermee word je handiger met mobiele telefoon en laptop. Ook leer je om met minder fouten te schrijven.

Hoe fijn is dat!

Janne, Onno en Ad weten het zeker. Sinds dat ze in Oisterwijk aangeschoven zijn bij de training (digi)Taal van het ROC zijn ze niet meer bang om de laptop of de mobiele telefoon te gebruiken. Vlot zoeken ze wat op op internet; ze kunnen whatsappen en een mail schrijven. Janne vindt het vooral leuk dat ze nu een digitale kaart naar iemand kan sturen. “En ik schrijf hem zonder fouten”, geeft ze aan. Onno heeft een Ipad gekocht en kan hem zelf bedienen. “Als je weet hoe het moet, is het eigenlijk niet zo moeilijk”, zegt hij. Ad wil vooral foutloos schrijven. Hij kan al een mailen, maar wil zijn mails zonder fouten schrijven. “Ik heb nog een weg te gaan, maar ik vind het leuk om elke keer weer bij elkaar te komen en weer nieuwe dingen te leren”.

Wil jij net als Janne, Onno en Ad op training om beter te leren computeren. Of wil je beter leren lezen en schrijven? Het fijne is: het kan gewoon in Oisterwijk. Je hoeft en niet voor naar Tilburg. En nog gratis ook. Voor meer informatie kun je naar het Taalhuis. Daar kun je elke dinsdag tussen 9-12 uur binnen lopen. Maak je liever een afspraak? Bel of mail dan met Tanja Pieters van het Taalhuis: 06-83614508/tanjapieters@contourdetwern.nl