bosch car service

Gemiste boekpresentatie werd afterparty


De introductie van het boek De Gastjes, over armoede in een Oisterwijks gezin, werd vanwege corona gemist; afgelopen vrijdag werd het ingehaald met een ‘afterparty’.

Ad van den Oord was duidelijk in zijn nopjes…

In november 2020 kwam het boek De Gastjes van Ad van den Oord uit. het gaat over de armoede van zijn oma en andere Oisterwijkers rond 1900. Vrijdag was het dan eindelijk mogelijk om in de vorm van een ‘Afterparty’ een verlate boekpresentatie te houden. In een volle zaal van Mie Pieters werd onder leiding van de Tilburgse dagvoorzitter Richard Engelfriet een talkshow gehouden over armoede toen en nu.

Het verleden werd verteld door Ad van den Oord en het heden door Eric Rentmeester van Sociaal Huis Oisterwijk. Karin Rentmeester moest tot haar grote spijt wegens ziekte verstek laten gaan. Er bleken veel verschillen tussen de armoede toen en nu te bestaan, maar één ding is gebleven: de schaamte van mensen in armoede. Richard Engelfriet zong op eigentijdse wijze het lied over armoede uit de Dreigroschenoper (1928) van Bertolt Brecht en Kurt Weill. De avond werd opgeluisterd door de Tilburgse band Rizotto. Auteur Ad van den Oord kreeg van Maggy van den Aker nog een passend T-shirt aangeboden over De Gastjes. Anton van Dorp van uitgeverij Het Kwartier van Oisterwijk liet weten dat het boek goed is verkocht. Er liggen (klik hier) nog slechts enkele tientallen exemplaren bij de uitgever op de planken.