The Make

Gemeente weigert inzage in bezwaren Camping Klein Oisterwijk


Camping Klein Oisterwijk is voornemens afscheid te nemen van het recreatieve kamperen, en over te gaan tot een luxer verblijf met vakantiewoningen. Huidige kampeerders hebben hiertoe hun bezwaren kenbaar gemaakt aan de gemeente. Deze reageert niet op verzoek tot inzage.

Bij Klein Oisterwijk straks geen vaste staplaatsen meer (Foto: Joris van der Pijll).

Vanuit de camping is afgelopen zomer een verzoek ingediend bij de gemeente voor medewerking aan de ombouw naar een luxer verblijfspark. Begin juli heeft de gemeente aangekondigd daar principemedewerking aan te verlenen. ‘Hoewel het college begrip heeft voor teleurgestelde kampeerders, kan deze niet anders dan de plannen van Klein Oisterwijk ruimtelijk bekijken. Deze toetsing is gedaan en blijkt positief. Er is principemedewerking om 240 stacaravanplaatsen om te zetten naar vakantiehuisjes voor de verhuur,’ zo liet de gemeente in juli weten.

Een definitief besluit is dit nog niet; dat volgt later. Ook is de datum van de ombouw nog niet bekend. De huidige kampeerders die zouden moeten vertrekken, hebben vooralsnog een jaar uitstel gekregen. Wel is bekend dat er een aantal kampeerders zijn die bezwaren hebben geuit aan de gemeente, en daartoe ook een formeel WOB verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) hebben ingediend. Onze redactie heeft daar op 8 september om gevraagd, zonder reactie. Op 27 september nogmaals, waarop de gemeentelijk woordvoerder reageerde met: ‘Degene die dit behandelt is momenteel met vakantie.’ Een derde verzoek dateert van 13 oktober, ook daarop volledige radiostilte…