carnaval 2023

Film: De Kringloopwinkel komt ook naar Festival Futura


Twee energie coöperaties, die van Haaren en die van Oisterwijk, presenteren een nieuwe editie van het Festival Futura in Oisterwijk.

Op 6 november van 10.30 – 17.00 uur worden bezoekers in groepjes van 20 – 30 personen rondgeleid, en dan kijken ze onder andere naar het nut van een kringloopwinkel, en milieustraat:

Wat is Festival Futura?

Op de fiets naar de kringloopwinkel, goed bezig! (Fragment uit de film van Oisterwijk in Beeld)

Festival Futura is in de eerste plaats een gezellige markt met een ‘groene touch’. Je vindt er vermaak & inspiratie! We weten allemaal dat het niet goed gaat met het klimaat en dat we fors minder broeikasgas moeten uitstoten. Lokale en regionale duurzame bedrijven en organisaties laten zien wat je er zelf, thuis, makkelijk aan kunt doen. Zo wordt ‘duurzaam leven’ geen moeilijke opgave, maar krijg je handvatten hoe je je manier van leven kunt aanpassen. Daarmee kun je ‘groen gaan verdienen’: je verdient er letterlijk euro’s mee. En niet alleen jij, maar ook je leefomgeving vaart er wel bij.