koopzondag

Fietsenrapen en wateroverlast aangetroffen door Buurtpreventie Moergestel


Het was voor de leden van de Buurtpreventie afgelopen dinsdagavond even wennen aan de kou en de vraag was: ‘Zullen we gaan fietsen of zullen we gaan lopen. Wat is ons doel van vanavond?’

Fietsen werden netjes weggezet; voor de eigenaar om ze terug te vinden.

Bart had op een foto op social media fietsen zien liggen bij een lantaarnpaal. “Daar kunnen we langs fietsen om eens te kijken wat er aan de hand is.” Marco had een foto van een heleboel mondkapjes gezien, bij de bushalte na het stappen op de grond e Peter wist: “Bij de Bushalte bij de bakker liggen ook fietsen. Dan zullen we daar ook heen fietsen en kijken of er iets bijzonders mee aan de hand is.”

Er werd besloten om poolshoogte te gaan nemen. De mondkapjes waren er niet meer en zijn waarschijnlijk door de fanatieke Zappers-ploeg of door de goed werkende mensen van de Gemeente Oisterwijk, in hun oranje jassen, opgeruimd. De fiets bij de lantaarnpaal was ook al weg. Dus ging het gezelschap op weg naar de derde plek. Hier werden drie fietsen uit de struiken gehaald en de framenummers doorgegeven aan de politie. De fietsen werden netjes in de fietsenhoek gezet bij de bushalte. Via de politie kwam informatie dat de fietsen niet als gestolen stonden geregistreerd.

Wateroverlast bij Den Donk in Moergestel.

Omdat ze nog niet zo lang onderweg waren en lekker “warmgedraaid” konden ze verder met hun rondrit en “afstaptocht” ook nog wat Fixi-meldingen maken van onder andere een kapotte lantaarnpaal in de Bosstraat, het wederom ondergelopen parkeerterrein van Den Donk en de defecte verlichting van de zendmast op de Waterhoefstraat. ‘We zagen ook nog een lantaarn met plastic afvalzakken eraan. Het ziet er een stuk netter uit dan als ze op de grond liggen, maar we vroegen ons wel af hoe de voetgangers nu over de stoep konden lopen. Gelukkig worden de zakken een dag later al opgehaald door de Afvalstoffendienst,’ aldus Peter tot slot. Het was kortom weer een bevredigende avond en de Moergestelse delegatie van het  Buurtpreventieteam keerde voldaan huiswaarts.

Heb je zin om je ook aan te sluiten bij het team, kijk dan op www.buurtpreventieteam–oisterwijk.nl