uitpunt

Feestweekend in The Inside Oisterwijk geannuleerd


Een krappe maand geleden was de organisatie nog enthousiast met een ‘we mogen een heel weekend LOSSSSSS!’, maar de organisatie heeft nu laten weten dat het feest dit weekend niet door gaat.

Waylon komt naar Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Het event stond gepland op vrijdag, zaterdag en zondag, met de eerste twee avonden feesten tot 1.30 uur. Evenementen moeten echter vanwege de coronamaatregelen nog om 24.00 uur sluiten. Die langere openingstijden zouden volgens gemeente Oisterwijk alleen mogen als het een evenement is waarbij de bezoekers zitten. Duidelijk is dat het blijven zitten bij zo’n dansevent in ieder geval niet kan. Fuifje Boompje Beestje zou dan ook om middernacht moeten sluiten, of allemaal op een stoel.

Of dat heeft meegespeeld in de afweging het feest te annuleren, daar geeft de organisatie geen reactie op. Wel laat ze weten te hopen dat ‘het volgend jaar wel door kan gaan zoals we in gedachten hadden.’ De ticketverkoop is gestopt. Er waren al muziekliefhebbers die een kaartje hadden, maar ‘iedereen die al tickets had gekocht is geïnformeerd.’

In The Inside staat het eerstvolgende evenement gepland voor 6 november, en daarna 27 november. Dan komen de Explosion Rockets en vervolgens Waylon naar Oisterwijk voor een concert. Daaraan vooraf wacht nog een besluit van de gemeente, over de parkeerproblemen rondom de evenementenlocatie.

Deze week niet, maar er komt een herkansing…