lezing goed oud worden

Even stoom afblazen en kruip door de gangen onder de Oisterwijkse KVL


Stichting Stoommachine Oisterwijk houdt ook in 2021 de stoomgeschiedenis levend. Ervaar op 31 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur zelf hoe de stoommachine werkt en ruik de geur van stoom en warme olie. U bent van harte welkom in het prachtig gebouw midden op het KVL-complex aan de Almystraat 18 in Oisterwijk.

Loop mee door het gangenstelsel onder de KVL (Foto: Joris van der Pijll)

Tijdens deze open dag laten de machinisten de prachtig gerestaureerde en historische stoommachine draaien tussen 11.00 en 17.00 uur. Nieuw is dit jaar ook de mogelijkheid om onder begeleiding een tocht te maken door het ondergronds gangenstelsel dat de Stoommachine verbindt met de centrale hal van het KVL-complex. Een unieke ervaring.

Het rijke verleden kunt u ook proeven in een film met unieke beelden van de Leerfabriek en de rol die de fabriek speelde in de Oisterwijkse samenleving. En mocht u net zo enthousiast zijn geworden als de huidige leden, dan bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf vrijwilliger te worden bij de stichting. Met een beetje handigheid en wat technisch inzicht kunt u met name op zaterdagochtenden veel voor Stichting Stoommachine Oisterwijk betekenen bij het onderhouden en in stand houden van onze prachtige machine. Ook bestuurlijke ondersteuners heten we graag welkom. Een telefoontje naar 06-53124653 of een email naar info@destoommachine.nl met uw aanmelding wordt zeer gewaardeerd.