carnaval 2023

De glimlach van een AZC bewoner


Al enkele weken komt er trouw elke woensdagmorgen om 10 uur een azc-bewoner binnenlopen bij de MeedoenBalie. Hij helpt mee met de Zap-ploeg, die het afval rondom het azc elke week trouw opruimt. Hij is verlegen, zegt niet veel. Hij doet gewoon zijn ding.

Afval pakkers zorgen voor een schone omgeving…

Afgelopen woensdag komt hij binnen met een lach op zijn gezicht. ‘Als ik vraag of hij blij is, antwoordt hij in een mengeling van Nederlands, Engels en Arabisch. We begrijpen elkaar. Hij is inderdaad blij. Blij omdat hij mee mag helpen met het Zappen, blij dat we een praatje met hem maken. Blij dat hij straks weer op pad mag met vrijwilliger Maud en een aantal andere bewoners. Fijn om samen grapjes te maken!’ aldus Tanja Pieters van Contour de Twern.

In de regen vertrekt de groep zwerf-afval-pakkers en nat komen ze terug. En hij, maar ook de anderen, met een glimlach op het gezicht. ‘Zo fijn om te zien dat iemand blij wordt van een beetje aandacht!’

Wil jij ook een lach op iemands gezicht toveren? Nodig dan eens een azc-bewoner uit bij je thuis. Een gast aan tafel zorgt voor blije gezichten. Meer informatie? Bel met Tanja Pieters via 06-83614509 of klik hier voor meer.