Krekul

Coronacijfers Oisterwijk omhoog


In Oisterwijk is een stijgende lijn zichtbaar bij de cijfers van het RIVM.

Het ging lange tijd goed, met een enkele of geen positieve test. De laatste 2 weken loopt het aantal positieve testen op. Het totaal van afgelopen week is 82. Dat is bijna evenveel als in juli deze zomer, toen er een nieuwe korte golf ontstond.

Ook vorig jaar was deze periode het moment van groei. De lijn van het begin van die periode in de grafiek is gelijk aan nu, wel ongeveer een week later en nog niet zo hoog gestegen.

Het percentage volledig gevaccineerden is 90% van de bewoners boven de 18 jaar. Dat zou kunnen verklaren waarom er geen ziekenhuisopnames zijn van inwoners uit gemeente Oisterwijk; vorig jaar rond deze tijd waren dat er tot soms 4 per dag.

Of en zo ja welke maatregelen de overheid gaat nemen, zal 2 november bekend worden gemaakt.