glasvezel

Bridge in Haaren is een denksport voor iedereen


Er zit meer in bridgen dan alleen maar een kaartspel. Het is een verzameling van allerlei kunsten, zoals concentratievermogen, tactisch en logisch denken, spelen in teamverband en een goed geheugen.

Mogelijk is deze sport een van de middelen om preventief dementie te verminderen of te vertragen. Je hersenen actief laten werken is voor iedereen belangrijk, zeker voor ouderen. Middels denksporten, lezen of bewegen houden we de ‘grijze hersenmassa” in actie. Bridge als denksport is ook een sociaal gebeuren en kan bijdrage aan verminderen van het later ontstaan van dementie bij ouderen. Bridge leren vraagt veel tijd, want daarvoor moet men een cursus volgen en veel oefenen, terwijl jongeren graag snel in actie komen.

Kaarten zorgt voor activering van de hersenen.

Bewoners van onze gemeenschap hebben geluk. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen liefhebbers komend najaar deelnemen aan een beginnerscursus in Den Domp te Haaren. Deze wordt gegeven door de docenten Jeanne en Cees de Kort. Zij geven deskundig les in woord en beeld, waarover u informatie ontvangt na aanmelding.

Voor aanmelden, of informatie over de Haarense Bridgeclub, die wekelijks op woensdagavond in Den Domp speelt van 19.30 tot 22.45 uur, kunt u bellen met Ans van de Pennen via 0411-643329 of mail ansvdpennen@outlook.com.