anytime

Bladkorven in gemeente Oisterwijk worden weer geplaatst (+ Film)


In de gemeente Oisterwijk worden binnenkort weer bladkorven geplaatst.

Na een zonnige zomer, komt nu langzaam de herfst eraan. Dat betekent ook blad op straat. Daarom plaatst de gemeente weer bladkorven binnen de bebouwde kom. De bladkorven komen op plekken waar veel bladoverlast is. De locaties zijn bepaald aan de hand van de resultaten van vorig jaar. In het centrum van Oisterwijk en in de bossen komen geen bladkorven. De bladkorven worden regelmatig geleegd; eind december haalt de gemeente de bladkorven weer weg.

Wat mag in een bladkorf
In de bladkorven mogen alleen bladeren, dit mag ook blad uit jouw tuin zijn. Ander tuinafval zoals hout, takken of houtachtige planten mag niet in de korven. Ook groenafval van bedrijven en hoveniers mag niet in de korven.

Blad buiten de bladkorf
Hoopjes blad die buiten de bladkorf liggen, haalt de gemeente niet apart op. Je hoeft hier ook geen melding van te maken; het wordt meegenomen tijdens de normale schoonmaakrondes in de straat. Geen bladkorf in de buurt? Je mag bladafval ook in de groencontainer doen.

Verzamelplaats blad
In de wijken zijn ook tijdelijke verzamelplaatsen van blad voor de gemeente. Dit betekent dat er soms wel een aantal dagen veel blad in jouw wijk ligt. Dit kan wat overlast geven.

De verzamelplaatsen zijn:
• Willem de Zwijgerlaan in parkeervakken
• Langvennen-Noord op skatebaan
• Burg. Verwielstraat in parkeervakken
• Mulderstaat in parkeervakken
• Brouwerstraat in parkeervakken (reserve)
• Vennenlaan parkeerterrein Taxandria
• Dommel in parkeervakken
• Stokeind te Moergestel
• Molenstraat te Moergestel, parkeerterrein Audacia

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video van Oisterwijk In Beeld.