The Make

Bewoners AZC doen mee en verbinden op Oisterwijkse markt


De Meedoen Balie was afgelopen week op de markt. Er werd veel verbindingen gelegd tussen AZC-bewoners en inwoners van Oisterwijk.

Ontmoeten en kennismaken staat centraal bij de Meedoenbalie.

De Meedoen Balie is een samenwerking tussen ContourdeTwern en het AZC. ‘Samen proberen we om AZC-bewoners kennis te laten maken met het Oisterwijkse en om hen te laten participeren in hun woonomgeving,’aldus Tanja Pieters van ContourdeTwern.

De afgelopen maanden werden wekelijks koekjes gebakken en rond gebracht in de buurt. ‘Zo konden ze wat terug doen voor de Oisterwijkse samenleving en tegelijk zo hier en daar eens kennismaken. Aan beide kanten werd dit enthousiast ontvangen. Zo enthousiast dat we het idee ontstond om er een receptenboek van te maken. Afgelopen donderdag stonden we met dit receptenboek op de markt om het uit te delen aan de bezoekers. De passanten op de markt ook konden proeven.’

Wat kunnen wij voor u doen?

De koekjes en het receptenboek werden gretig afgenomen en er werden allerlei verbindingen gelegd: De buurvrouw op de markt kwam halal-worstenbroodjes brengen en zag wel wat in een samenwerking; Een andere passant gaf aan dat ze in een werkgroep zat van een kerk en graag wilden onderzoeken hoe zij een verbinding zou kunnen leggen; Een aantal marktbezoekers bood aan om een keer een paar AZC-bewoners uit te nodigen aan tafel; Er ontstonden allerlei gezellige gesprekken.

Wie ook mee wil doen, een AZC-bewoners wil uitnodigen thuis aan tafel, bel met Tanja Pieters van ContourdeTwern via 06-83614509 of mail naar tanjapieters@contourdetwern.nl.