glasvezel

Beeldbank Oisterwijk: Winkelsluitingswet


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Winkelsluitingswet

Vraag het op de markt… (Fragment ui de film van Lovo)

Heel gewoon nu: winkelen zodra het jóu uitkomt. Op zondagmiddag een doosje schroefjes nodig? Hup, naar de bouwmarkt. Na het acht uurjournaal tot de ontdekking komen dat de koffie op is? Geen nood; de supermarkt is nog ‘gewoon’ open! Hoe anders was dat vóór 1994 toen de winkelsluitingswet onder handen genomen werd en er bij Oisterwijkse winkeliers en klanten werd gepolst of er eigenlijk behoefte was naar verruiming van de winkeltijden. Goed gebruik bij het straatinterview was het afsluiten van het item met wijze woorden van Pieter Smit, altijd in voor een kwinkslag!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk