The Make

Beeldbank Oisterwijk: Struikelstenen voor familie Wolff


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Familie Wolff (Fragment uit de film van Oisterwijk in Beeld).

Het zal u niet ontgaan zijn; onlangs werden vijf nieuwe struikelstenen in het wegdek van Oisterwijk gelegd die herinneren aan slachtoffers van de Holocaust. Het gaat om leden van de familie Heijmans aan de Adervendreef. Struikelstenen zijn een initiatief van de Duitse beeldend kunstenaar Gunter Demnig. De Oisterwijkse werkgroep Struikelstenen Oisterwijk nam dit initiatief over. Gunter Demnig was meermalen aanwezig bij steenleggingen in Oisterwijk.

In het kader van het Oisterwijkse struikelstenenproject vertelt Max Wolff het verhaal van wat de familie Wolff overkwam. Max Wolff is de broer van Kitty en Elly Wolff. Elly trouwde later met Siegfried Kamstein. Dit joodse paar woonde in Oisterwijk, op Beukenrode, aan de George Perklaan in Oisterwijk, waar de jonge Max vaak kwam. Oisterwijk in Beeld bracht het verhaal in beeld.

14 oktober worden nog zeven andere oorlogsslachtoffers herdacht met struikelstenen (klik hier).

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk