Krekul

Beeldbank Oisterwijk: Nemerlaer Haaren in 1991


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Wim van de Wouw – Nemerlaer 1991

Oisterwijk in Beeld vervaardigde een schitterende documentaire over de verborgen verhalen van Kasteel Nemerlaer. In het weekend van 29, 30 en 31 oktober vindt de film zijn weg naar het grote doek van Tiliander om het publiek -net als in hun film ‘Oisterwijk, Parel in ’t Groen’- te overweldigen.

Kasteel Nemerlaer in de film van Wim van de Wouw

Landgoed Nemerlaer; Wim van de Wouw is er kind aan huis., woonde zelfs een tijdlang op het kasteel nadat een brand hun boerderij verwoestte. In 1991 trok hij er met vrienden én videocamera op uit om aan het geïnteresseerde gezelschap zijn kennis over het gebied te verhalen. Wim vond de videoband onlangs op zolder en gaf hem aan Beeldbank Oisterwijk. De wandeling was langer, de beelden ervan hadden echter te lijden gehad onder de jarenlange opslag op magnetische tape. Bij toeval overleefde de delen over Nemerlaer de tand des tijds heel redelijk! Neem hier alvast een 30 jaar oud voorproefje op de prachtdocumentaire die Oisterwijk in Beeld maakte over de geschiedenis van kasteel Nemerlaer, haar bewoners en vele andere boeiende wetenswaardigheden. En natuurlijk: de beeldkwaliteit van de Oisterwijk in Beeld-film is honderdmaal beter; beloofd!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk