anytime

500 Wielrenners bij veldrit in Oisterwijk


Streekpark Klein Oisterwijk is op 16 en 17 oktober het strijdtoneel voor de internationale veldrit GP Destil. In totaal reizen op deze twee dagen zo’n 500 renners af naar Oisterwijk om deel te nemen aan dit evenement. Op zaterdag komen de jeugdrenners en nieuwelingen in actie, terwijl op zondag de amateurs/sportklasse, masters, junioren, elite-vrouwen en elite-mannen aan de start verschijnen. Onder hen deelnemers uit België, Zwitserland en Duitsland.

Stan Godrie van het Orange Babies Cycling Team is één van de kanshebbers bij de GP Destil in de wedstrijd voor elite/beloften.

‘Als Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk organiseren wij al 40 jaar lang wielerwedstrijden, maar dit jaar staan wij voor de eerste keer als Internationale UCI wedstrijd veldrijden op de kalender’, vertelt voorzitter Hans Cornelis van SWMO. Dit betekent onder meer dat de junioren, elite-vrouwen en elite-mannen op zondag bij de wedstrijd UCI-punten kunnen verdienen. Deze punten zijn belangrijk om in andere wedstrijden later in het seizoen een goede startpositie te kunnen bemachtigen.’

Deelnemersveld
Dat is een van de redenen waarom renners en rensters zich massaal hebben ingeschreven voor de GP Destil. Cornelis: ‘De allerbeste veldrijders zijn in Amerika voor de wereldbekerwedstrijden, maar desondanks mogen wij ook hier een sterk internationaal deelnemersveld begroeten. Onder andere de Zwitserse beloftenkampioen Dario Lillo en de Franse beloftenkampioene Amandine Fouquenet zijn van de partij.’

Parcours
De organisatie is al maanden in de weer om op en rond Streekpark Klein Oisterwijk een schitterend gevarieerd parcours te realiseren (zie kaart onder). Het parcours is 2.900 meter lang en bevat onder meer een trap, zandstroken langs het water, weiland en verharde weg. Bekende namen op de deelnemerslijst bij de mannen zijn onder andere de Belgen Yentl Bekaert en Ward Huybs, de Zwitsers Dario Lillo en Loris Rouiller en de Nederlanders Kyle Agterberg en Stan Godrie. Bij de vrouwen behoren Lindy van Anrooij, Susanne Meistrok, Isa Nomden, Leonie Bentveld, Lauren Molengraaf, de Belgische Susanne Verhoeven en de Franse Amandine Fouquene tot de kanshebsters. Favorieten bij de junioren zijn onder andere Jelte Jochems, Jari Prins, David Haverdings en Guus van den Eijnden. Op zaterdag komen onder andere de plaatselijk favorieten Mees Alting (nieuwelingen) en Lars Franken (categorie 7) in actie.

Het programma van de GP Destil ziet er als volgt uit:

Zaterdag 16 oktober
10:00 Jeugd Categorie 1 (12 min)
10.20 Jeugd Categorie 2 (15 min)
10.40 Jeugd Categorie 3 (18 min)
11.10 Jeugd Categorie 4 (20 min)
12.30 Jeugd Categorie 5 (23 min)
13.15 Jeugd Categorie 6 (25 min)
14.00 Jeugd Categorie 7 (28 min)
15.00 30 min Nieuwelingen meisjes
15.45 30 min Nieuwelingen jongens

Zondag 17 oktober
09.30 Amateurs, Sportklasse (M) (40 min)
10.30 Masters 30+ (40 min)
12.15 Junior mannen (40 min)
13.45 Elite Vrouwen (Elite / U23 / Junior) (40-50 min)
15.15 Elite Mannen (Elite / U23) (60 min)