vacature

Wedstrijd Trinitas Oisterwijk smaakt naar meer


Na een succesvolle bekercampagne waren de verwachtingen dan ook weer hooggespannen. De tegenstander was echter een volledige vreemde voor alles en iedereen, VV Waspik wat als zondagclub midden in de bijbelbelt ligt moest het opnemen tegen onze blauwhemden. Waspik-trainer Emiel Heefer kende Trinitas Oisterwijk al wel, hij vertrok met zijn oude club Baardwijk al een keer zonder punten mee te nemen uit Oisterwijk.

In het eerste kwartier na de aftrap van de competitie was het Waspik die de eerste honderd procent kans kreeg. Een spits mocht na een steekpass dwars door het hart van de Oisterwijkse defensie alleen op Max Monkel afgaan, door zijn doel goed te verkleinen kon onze doelman deze kans onschadelijk maken en kwam de ploeg van Pierre van Berkel goed weg. Een paar minuten later stond Trinitas ineens op voorsprong, Harm van de Ven speelde zich goed vrij en kon zo Philip Overeem in stelling brengen. De pas negentienjarige rechterspits weet doorgaan wel raad met zo’n buitenkansje en ook deze keer was het weer prijs, 1-0.

Aanvoerder Nicky Wolfs in duel (Foto: André Nouwens).

Waspik was echter niet echt van slag en verstopte zich zeker niet. Het kwam dan na een klein half uur spelen dan ook niet onverdiend op gelijke hoogte. Guido van den Hoven kon alleen op Max Monkel afgaan nadat de Oisterwijkse defensie er opnieuw niet goed uitzag, deze keer was het echter wel raak en stond de gelijkmaker op het scorebord.

De koek was echter nog lang niet op en vijf minuten later stond Trinitas weer op voorsprong. Max van Dongen toverde en stuurde Job Viellevoye alleen op het vijandelijke doel af, de Oisterwijkse spits deed waar hij goed in is en schoot de 2-1 tegen de touwen. Waspik was echter allerminst onder de indruk, voordat uw verslaggever zijn twitterbericht over de voorsprong van Trinitas klaar had was namelijk het alweer gelijk, Lucas Ligtvoet scoorde na een fraaie aanval zo’n beetje vanaf de aftrap.

Trinitas ging echter alsnog met een voorsprong richting de kleedkamer. Man of the Match Harm van de Ven die vaak ongrijpbaar was voor de Waspikse defensie ontsnapte weer eens en stelde Philip van Overeem in staat om zijn tweede van de middag te maken, 3-2.

Na de thee kwam Trinitas al snel op een marge van twee doelpunten. Dennis van Berkel mocht achter een vrije trap gaan staan en schoot raak met zijn befaamde linkerbeen. Waspik gaf echter nog niet op, rechtte nogmaals de rug en kreeg nog een paar prima kansen op de anschlusstreffer maar vond telkens een goed ingrijpende Max Monkel op haar weg.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Voskuil mocht Trinitas na een aantrekkelijke wedstrijd drie punten in de tas steken. Was het echt goed; nee. Smaakte het resultaat naar meer; ja. Volgende week staat de ˈtopperˈ FC Engelen-Trinitas Oisterwijk op het programma, twee ploegen met ambitie en een prima selectie. FC Engelen-trainer Anthony Lurling van Engelen zag zijn ploeg in het openingsduel gelijkspelen tegen het sterke TGG.