anytime

Trinitas 1 en 2 ongeslagen door in het bekertoernooi


Voor het derde jaar in successie gaan zowel Trinitas 1 als Trinitas 2 ongeslagen door in het bekertoernooi.

In het bestaan van Trinitas verloren beide ploeg sowieso nog nooit een bekerduel in de reguliere speeltijd. Helaas werden deze twee seizoenen voortijdig afgebroken zodat de bekerdroom steeds in duigen viel.

 

Doelman Gijs Bakkeren hield zijn doel schoon zondag (Foto: Andre Nouwens)
 

Voor Trinitas was de opdracht duidelijk, winnen in Diessen betekende automatisch door naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel was er een flinke escape ingebouwd, alleen als EDN ’56 met meer dan zes goals verschil Were Di zou verslaan dan waren onze blauwhemden uitgeschakeld. Het tweede had in de voormiddag al het goede voorbeeld gegeven door in Moergestel met 0-6 te winnen, om zo zonder puntverlies de tweede ronde te bereiken.

 
Trainer Pierre van Berkel miste nogal wat spelers op zijn appèl deze middag, liefst twaalf spelers van de selectie ontbraken door vooral blessures. Hierdoor moest vooral het tweede gebruik maken van de selectie van JO19-1.

 

In Diessen werd het een middag die niet lang onthouden zal worden. Trinitas wilde de drie punten en de volgende ronde, RKDSV wilde vooral de schade beperken en hoopte stiekem op een klein wondertje. De ploeg van Pierre van Berkel gaf echter geen krimp en besliste binnen een half uur deze bekerpoule nadat het door Job Viellevoye en Harm van de Ven op 0-2 kwam.

 

Daarna ging de rem erop en werd het consolideren en blessures en kaarten voorkomen Scheidsrechter van Kuijk had dan ook geen kind aan de twee ploegen maar gaf Rens van Lissum nog wel een terechte gele kaart in de verder uiterst sportieve wedstrijd.

 

In de tweede helft deed Pierre van Berkel nog wel een paar ‘Roger Schmidtjes’ door een aantal kopstukken naar de kant te halen. In Diessen liep dat  overigens net wat beter af dan in Eindhoven.

 

Trinitas bereikte verder zonder kleerscheuren de volgende ronde en mag zich gaan opmaken voor de competitie. Hierin trapt het volgende week af tegen Waspik, een tegenstander met weinig historie tegen Oisterwijkse ploegen.