The Make

Scherven brengen geluk bij opening EKWC Oisterwijk (+ Film)


Aan de voormalige ververij en looierij van de Koninklijke Verenigde Leerfabriek in Oisterwijk is zaterdag een nieuwe functie toegevoegd. Burgemeester Hans Janssen opende een winkel bij sundaymorning@ekwc aan de Almystraat 10, in het pand van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC).

Scherven brengen geluk! (Foto: Carien van de Pas)

De locatie staat bekend om de ontvangst van kunstenaars over de hele wereld. Het is ook een plek waar ook designers en architecten experimenteren met klei. Dit levert zowel bijzondere kunstwerken als technische innovaties op. De resultaten zijn te zien in musea van New York tot Tokio.

Er werden workshops georganiseerd, binnenkort te zien bij Lovo (Foto: Carien van de Pas).

Vanaf zaterdag zijn er nu ook werken en gebruiksvoorwerpen te koop in de nieuw geopende winkel. De burgemeester gooide hiertoe een kunstwerk in de lucht, het bracht scherven, en we weten allemaal: scherven brengen geluk! Op deze feestelijk dag was er muziek van Asterius en werden er diverse workshops georganiseerd.

De winkel is vanaf nu geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur, en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Klik hier en bekijk de fotoserie van Carien van de Pas.