Krekul

Prinses Margriet onthult in Oisterwijk standbeeld voor de zorg (+ Films en fotoserie)


Ter ere aan de zorg en voor de herdenking aan alle corona-slachtoffers, heeft prinses Margriet op 8 september een beeld onthuld bij Groot Speijck in Oisterwijk.

Het beeld komt onder het doen vandaan (Foto: Masja Vlaminckx).

Stichting Dank Helden van de Zorg heeft het bronzen beeld mogelijk gemaakt en dankt hiermee alle zorgmedewerkers voor hun inzet. In nauwe samenwerking met kunstenaar Kees Verkade is door hem een bronzen beeld ontworpen. Het bleek, na zijn plotselinge overlijden in december 2020, helaas zijn laatste creatie te zijn.

Het beeld pronkt nu in de Oisterwijkse bossen (Foto: Leny van Schijndel)

Het beeld kreeg een prominente plek in het Oisterwijkse natuurgebied, de provincie waar corona in Nederland begonnen is. Het is ook de plek waar de overledenen aan het coronavirus worden herdacht.

Prinses Margriet werd ontvangen door burgemeester Hans Janssen. Ook minister Hugo de Jonge was aanwezig, samen met diverse vertegenwoordigers uit de zorg. Het zijn die mensen die afgelopen jaren zich vol hebben ingezet om getroffenen van het virus te helpen.

Er werd gezongen door Anita Meyer, gespeeld door Wibi Soerjadi, en samen met de diverse toespraken was de onthulling live te zien op Omroep Max. (Zie onder enkele fragmenten of klik hier voor de uitzending).

Klik hier voor de fotoseries van Masja en Leny.

De helden van de zorg, waarvoor dank! (Foto: Masja Vlaminckx)