anytime

Geen nieuws maar wel leuk die foto voor de Pareltoer in Oisterwijk


Een fietstocht die jaarlijks mag terugkeren, is de Pareltoer. Is dat nieuws? Nee, we wisten het al! Maar leuk is het zeker, de foto ook!

Sanne en Annita op de tandem

De Pareltoer is een fietsevenement voor iedereen, en speciaal ook voor mensen met (en ook zonder) een beperking of psychische kwetsbaarheid. Sanne van de Hoven – zelfstandig Sociaal Pedagogisch hulpverlener – en Annita Schepens – onze lokale fietsverhuurster en routemaker – hebben hun krachten gebundeld om speciaal voor mensen met een beperking een fietstocht te organiseren. Zeker na 1,5 jaar zijn vele in deze doelgroep toe aan een leuk uitje. ‘In ons mooie Oisterwijk hebben we via het knooppuntensysteem en rekening houdend met goede fietspaden twee routes uitgezet om enkele uurtjes te ontspannen. Tijdens de tocht is er een lunchmoment en aan het einde een ijsje,’ aldus Annita die voor haar fietsverhuur gewend is routes te maken met specifieke wensen. De route is onder andere geschikt voor scootmobiel, visueel beperkte deelnemers op de tandem (eventueel te huur, klik hier) en bijvoorbeeld de Duofiets (verkrijgbaar bij Stichting Rick, klik hier)

De Pareltoer start dit jaar op 11 september tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf het Lindeplein in Oisterwijk. Voor €10,00 per persoon ontvangt u de route, een lunch, een ijsje onderweg en een leuke goodybag. Route 1 is 20,4 kilometer lang en omvat een leuke tocht die ook toegankelijk is voor scootmobielen. Route 2 is 29,2 kilometer lang en gaat door alle kernen van de gemeente Oisterwijk.

Aanmelden kan tot 5 september bij Sanne van den Hoven via info@sannevandenhoven.nl