Krekul

Oisterwijkse kids leren mindfun met rituelen van indianen in de Week van de Verbinding


Afgelopen maandag werd vanwege de Week van Verbinding speciaal voor kinderen een MindFUN workshop gegeven, mede georganiseerd door Stichting Sociaal Huis en de Oisterwijkse Mindfun coaches Marjolein en Femke.

Femke en Marjolein coachen met fun (Foto: Els Oomis).

Brownies & downieS was omgetoverd tot een MindFUNplace, in de kleur van het eerste chakra en met het thema indianen. Uiteraard was er een knabbeltje en een drankje beschikbaar dat kinderen zelf uit de gieter mochten schenken. De aankleding en beelden die overal te zien waren, spraken tot de verbeelding, om op die manier de sfeer van het thema te kunnen beleven en kinderen mee te nemen in een stroom van positieve energie. Er werd zelfs gesmudged met witte salie, met de uitleg hoe indianen dit gebruiken en wat het effect is op de energie.

Na een welkomstspelletje en wat uitleg over de workshop, werden de aanwezigen meegenomen in een fijne meditatie, met muziek en geur. Zo werden alle zintuigen geprikkeld om de sfeer te laten proeven, de energie te laten voelen en de deelnemers even de rust in zichzelf te laten ervaren. De kinderen ‘vonden’ hun krachtdier, zoals een witte tijger, hond of giraffe en voelden zich vrij in de ongedwongen sfeer, om wel of niet actief deel te nemen of even afleiding te zoeken in een van de vele aanwezige spelletjes of tekeningen.

Naar binnen gaan in zachte energie (Foto: Els Oomis)

De afwisseling tussen, naar binnen gaan in zachte energie en de “FUN” spelletjes, zorgde voor een prettige balans die de kinderen zichtbaar los maakte en hen de ruimte bood zich open te stellen.  Uit de enthousiaste reacties van de aanwezigen bleek dat de workshop van Marjolein en Femke de beleving goed te pakken heeft en je in een veilige sfeer, meer zelfvertrouwen brengt, laat ervaren dat je helemaal mag zijn wie je bent en daar plezier in kunt hebben.

Klik hier voor meer berichten over de Week van de Verbinding

 

DTZ logo low