bosch car service

Nemelaer wint afgetekend de bekerderby bij Helvoirt


Helvoirt-Nemelaer sloot met 1-4.

De afgetekende zege kreeg vooral gestalte in de 1e helft waarin Helvoirt weinig in de pap had te brokkelen. Uit een fiks aantal kansen wist Nemelaer 3 keer het net te vinden. In de 2e helft wist Helvoirt ook af en toe dreigend te worden en na het tegendoelpunt probeerde de gastheer de aansluiting te creëren. De beste kansen bleven voor Nemelaer wat kort voor het einde de eindstand wist te bepalen.

Nadat Nemelaer een grote kans had gemist was het aanvoerder Luuk Vermeer die de bal hard in het doel wist te koppen na een perfecte hoekschop van Wesley Diepens. Ook na dit doelpunt weet Nemelaer het niveauverschil om te zetten in doelpunten ondanks dat een paar fikse kansen werden gemist. Jongeling Jasper van Venrooy speelt een puike partij en is regelmatig een plaag voor de verdedigers. Uit een van zijn acties levert hij een voorzet af bij Geert vd Ven die de bal snoeihard direct op de pantoffel in het dak van het doel knalt. 2-0(39). Iets later staat weer Jasper aan de basis van een mooie aanval. Hij brengt Geert in stelling die vervolgens Joeri Vugts vrij voor doelman Jannes Verhulst zet. Onhoudbaar schiet Joeri binnen. 3-0(41)

De eerste grote kans na de pauze is voor Luuk Vermeer die na een befaamde rush vrij voor de doelman mist. Helvoirt blijft op zoek naar een treffer en hun inzet wordt beloond. Uit onachtzaamheid in de Nemelaer defensie weet jubilaris Colin vd Berg de bal in de korte hoek te prikken.1-3(65). Nemelaer moet oppassen en komt een paar keer goed weg. Richting het einde van de wedstrijd creëert Nemelaer nog een paar fikse kansen en zien we een knap schot van Pieter Vugts hard op lat terug het veld in komen. Uiteindelijk bepaalt Geert de eindstand door uit een uittrap van doelman Luuk Teurlingx de bal binnen te schieten. 1-4(90).

Een aardige pot om te zien met veel strijd en bij vlagen ook mooi voetbal wordt door Nemelaer gedecideerd gewonnen.

Aanstaande zaterdag om 17:00 staat de derde bekerwedstrijd op het programma in Wijk en Aalburg bij Wilhelmina’26.

Voetbalclub Nemelaer uit Haaren