anytime

Nemelaer Haaren door in de beker


Nemelaer door in de beker na puntendeling bij Wilhelmina’26 met een 2-2.

Na een verrassend maar mooi doelpunt van de gastheer moest Nemelaer in de achtervolging. Een aantal dotten van kansen voor de pauze werden niet benut. Na de pauze werd Nemelaer sterker maar weer wisten de gasten, met enig geluk, het net te vinden via een mooi doelpunt. Nemelaer bleef knokken, kreeg kansen en weet uiteindelijk, in de extra tijd, een meer dan verdiende puntendeling uit de strijd te halen.

Na een aftastende fase in het begin van de wedstrijd komt de gastheer volkomen onverwacht op voorsprong. De eerste bal op doel is meteen raak. Via een mooi schot van 20mtr van Djordi Smout valt de bal over doelman Kamile de Jong in de verre hoek. Kevin van Kempen en Joeri Vugts krijgen dotten van kansen maar hebben het vizier nog niet op scherp staan.

In de tweede helft start Nemelaer met de nadrukkelijke intentie om de achterstand weg te werken. Wederom is het echter spits Smout die nu middels een heel leep balletje scoort nadat hij met enig geluk de bal voor zijn voeten krijgt. 2-0(52). Gelukkig weet Nemelaer direct de aansluitingstreffer te forceren. Na een mooie actie weet de doelman een schot van Joeri uit de kruising te tikken. De daaruit ontstane hoekschop wordt door Wesley Diepens op het hoofd van Joeri afgeleverd. Joeri laat deze kans niet liggen en kopt onhoudbaar binnen. 2-1(52). Nemelaer wordt steeds sterker, voert de druk op en creëert ook kansen. Een mooi doelpunt van Nick Vugts wordt vanwege het vlagsignaal van de assistent afgekeurd. In de hectische slotfase in Wijk en Aalburg wordt invaller Lukasz Junatowski van het veld gestuurd na een fikse charge op Rick vd Linden. In de extra tijd slingert Wouter Molenaar een bal perfect voor het doel en zien we Wesley de bal schitterend in de lange hoek binnen koppen. 2-2 (94). Het kost Wilhemina’26 veel moeite om de teleurstelling te verwerken maar Nemelaer trekt een meer dan verdiende gelijkmaker uit de strijd waardoor het ongeslagen de volgende ronde van de beker bereikt.

A.s zondag start de competitie en speelt Nemelaer om 15:00 bij sv TOP in Oss.

Voetbalclub Nemelaer uit Haaren