Krekul

Met Meet en Eat nodig je een Oisterwijkse AZC bewoner uit voor thee of maaltijd


Veel bewoners uit het AZC in Oisterwijk kunnen niet wachten om kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Ze willen graag mensen ontmoeten, maar weten niet hoe ze contacten kunnen leggen met de Oisterwijkse inwoners. Daarom is De Meedoenbalie, een samenwerking tussen AZC en ContourdeTwern, deze zomer gestart met het project Meet en Eat.

Ontmoet en eet samen…

Wie meedoet met Meet en Eat nodigt iemand thuis uit om samen koffie en thee te drinken of om samen te eten. De tegenprestatie is dat bewoners uit het AZC iets lekkers meenemen. Op deze manier maakt u op een ontspannen manier kennis met een andere cultuur en leren de bewoners uit het AZC een aantal Oisterwijkers kennen.

Ervaringen
Alle inwoners van Oisterwijk die hebben meegedaan, reageerden erg positief op de ontmoeting. “We hebben een hele fijne tijd gehad samen. Onze kinderen speelden met elkaar. En hoe gezellig dat ze een muziekinstrument hadden meegenomen. Binnenkort krijgt het AZC-gezin een huis in Tilburg. We hebben afgesproken dat we dan een keer bij hen gaan eten. ”  Een ander reageert: “We hebben pannenkoeken en vegetarische pizza’s gegeten met een moeder en haar dochter. De dochter kon perfect tolken. Voor de andere dochter die niet mee kon komen hebben we wat pannenkoeken mee gegeven. En hoe leuk: we zijn gelijk uitgenodigd om bij hen een keer kebab te komen eten. ”

Wie mee wil doen kan dit laten weten aan Tanja Pieters van ContourdeTwern, via 06-83614509 of tanjapieters@contourdetwern.nl.

 

DTZ logo low