The Make

Kom naar het duurzaamheids Festival Futura in Oisterwijk


Twee energie coöperaties, die van Haaren en die van Oisterwijk, HOT samen met DEC Oisterwijk, presenteren een nieuwe editie van het Festival Futura in Oisterwijk.

Diverse kraampjes met informatie en duurzame producten (Foto: Karina Aminova)

Op 6 november wordt een ‘groene inspiratiemarkt’ georganiseerd in het Oude Raadhuis aan De Lind in Oisterwijk. Het thema is dit keer ‘groen verdienen’. Het festival werd eerder in Haaren georganiseerd, en zal nu het Oude Raadhuis in Oisterwijk bezoeken. Het wordt die dag omgetoverd tot een markt à la Fata Morgana, met groene standjes, grote en kleine attracties, lekkere hapjes & drankjes, gezellige zitjes en life artiesten. De hele dag door van 10.30 – 17.00 uur worden bezoekers in groepjes van 20 – 30 personen rondgeleid door ‘groene verdienmodellen’ (= acteurs), die de bezoekers met een leuk verhaal langs alle standjes voeren. Bij ieder kraampje wordt stilgestaan en kan de standhouder iets vertellen over zijn product of dienst.

Wat is Festival Futura?

Festival Futura is in de eerste plaats een gezellige markt met een ‘groene touch’. Je vindt er vermaak & inspiratie! We weten allemaal dat het niet goed gaat met het klimaat en dat we fors minder broeikasgas moeten uitstoten. Lokale en regionale duurzame bedrijven en organisaties laten zien wat je er zelf, thuis, makkelijk aan kunt doen. Zo wordt ‘duurzaam leven’ geen moeilijke opgave, maar krijg je handvatten hoe je je manier van leven kunt aanpassen. Daarmee kun je ‘groen gaan verdienen’: je verdient er letterlijk euro’s mee. En niet alleen jij, maar ook je leefomgeving vaart er wel bij.