Krekul

Kinderen vermaken zich op Oisterwijkse sportdag


Tijdens de gemeentelijke sportdag van vrijdag werden onder andere door de Petanque Club Oisterwijk een drietal clinics verzorgd voor de kinderen van de basisscholen.

Jeugd vermaakt zich bij PCO.

Om 9.00 uur arriveerden de eerste kinderen bij PCO. Ze werden verrast met het spelen van spelletjes, waarbij de Jeu de boules ballen centraal stonden. Na drie kwartier kwam er een einde aan het spelen en kregen ze een glaasje ranja om daarna weer op de fiets te stappen. Zo werd plaats gemaakt voor de volgende groep die om tien uur zou arriveren. Om 11.00 uur kwam de laatste groep en iedereen was tevreden; de kinderen enthousiast.

Burgemeester en wethouder ‘op de vuist’ (Bron: Facebook Ontmoeting in Beweging)

Ook elders in Oisterwijk werd de jeugd sportief ontvangen en waren er ook activiteiten voor de senioren, onder andere bij HOCO. Daar werd ook een bokswedstrijd georganiseerd, waarbij wethouder Dion Dankers en burgemeester Hans Janssen ‘op de vuist’ gingen. Stichting Rick was met vrijwilligers aanwezig om op drie DUO fietsen een rondje te fietsen met mensen met een beperking. Overige verenigingen en bedrijven waar werd gesport zijn: VV Trinitas, Oysters rugby, Monkey Moves, Petanque Club Oisterwijk, Peakz Padel, Rolstoelbasketbal, MTV Stokeind, Riette Brands met stem- en zangworkshops, en Lokaal Zes met zang- en musical workshops. Vanuit het Taalhuis werd advies gegeven over dyslexie.