bosch car service

Jongeren op AZC Oisterwijk kregen in de vakantie extra activiteiten aangeboden


Omdat voor de jongeren op het AZC in Oisterwijk school en diverse andere activiteiten wegvielen, zijn er diverse extra activiteiten georganiseerd.

Voor de jongste jeugd kwam het Wolkentheater naar AZC Oisterwijk

Het was schoolvakantie en dit houdt in dat er een stuk dagbesteding voor de jongeren wegviel. Sommige jongeren gaan op verlof bij vrienden of familie, maar de meeste jongeren blijven op locatie. Om ook deze jongeren een hart onder de riem te steken werd door de organisatie een activiteitenrooster opgesteld. dat waren sportactiviteiten, kookactiviteiten, Nederlandse en Engelse lessen. ‘We zetten hierbij de jongeren zoveel mogelijk in hun eigen kracht. Zo zijn er jongeren die meehelpen als 2e ‘leraar’ bij de Nederlandse en Engelse lessen en kunnen de jongeren ook zelf met ideeën komen over sportactiviteiten,’aldus het COA in haar nieuwsbrief.

Ook zijn er samen met de jongeren gerechten gekookt, Halawet el Jibn (zoete kaasrolletjes), Marokkaanse Tajine en een pittige Tsebhi stoofschotel. Verder zijn mentoren in gesprek met de jongeren om samen verborgen talenten te ontdekken, zodat deze ontplooid kunnen worden. Zo blijken er een tweetal jongeren een groot talent te hebben m.b.t. het maken van rapmuziek. Er is een rap clinic gegeven en de jongens hebben de opdracht meegekregen om samen een rapnummer te schrijven.

Naast deze activiteiten, is de jeugd met veertig jongeren en een aantal mentoren naar Burgers Zoo geweest.’Het was een geslaagd uitje dat zeker voor herhaling vatbaar is!’